måndag 23 november 2015

Vintern är här

Vintern har nu på riktigt kommit till Örnsköldsvik för den lilla snö som föll häromdagen har då inte smält bort. Jag har redan hunnit ramla två gånger på isen, en gång i skogen baklänges och en gång framlänges när jag kom från tvättstugan med ren tvätt.
Att det blir mörk redan vid halv tre på eftermiddagen är bara banalt. Jag kan fortfarande inte förstå hur det kan vara beckmörkt fast det inte ens är nära till att bli kväll.

Det där med kyla känns faktiskt som något nytt för mig igen, det var ju ett tag sedan om man säger så. Har faktiskt aldrig tidigare förstått vitsen med i att bo i ett kallt land. Jag minns att när jag flyttade till Australien så tyckte inte min familj att det var särskilt konstigt trots allt.
Men man får ändra sig, jag har bestämt mig för att ge det där med kyla och mörker en ny chans och jag måste erkänna, det finns fina inslag i alla årstider. Jag försöker att fokuserar på röda kinder efter en skogspromenader, den stora vackra julgranen på torget, varm choklad, pepparkakskryddor och alla tusen stjärnor en kall vinternatt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar