onsdag 25 november 2015

En större verklighet

Bloggen, min fristad i internetbruset. Här är det jag som bestämmer. Här är det jag som väljer vad som blir sagt och hört. Här skriver jag om min verklighet.
Mina oinspirerade dagar, frustration eller trasiga hjärta må vara mycket små, men de är mina och jag tänker inte förlöjliga dem. Jag vet att mina små funderingar och problem i motsägelse till den stora världen också har rätt att existera. Jag väljer att säga mindre problem för jag vet hur lyckligt lottad jag är som kan ta min dagliga trygghet förgiven och fokusera på livets detaljer.

Jag försöker att följa med i nyheterna, hur jobbigt det än kan vara tycker jag att det är min skyldighet som medborgare att veta vad som pågår. Exempel; idag finns flera miljoner människor som är på flykt och som drömmer om att leva i ett fredligt land med tak över huvudet. 60 miljoner flyktingar totalt i världen tyckte jag de sa.

Jag kan själv tycka att det är obegripligt att vi ens tillåter krig och vapentillverkning. Hur kan vi acceptera att marken där någon har sitt hem bombas?
Jag har många åsikter och frågor, verkligheten är komplex och ibland svårförstådd. Kanske är det viktigaste ändå att komma ihåg att de som flytt från krig är de som sökt sig till fred och trygghet, ett bättre liv. Jag önskar att jag kunde välkomna varendaste en hem till mitt trygga Sverige.
Vår vackra planet, hur kan vi prioritera ekonomi framför ekologi och medmännsklighet?

Några tankar som dök upp efter att ha sett gårdagens Aktuellt sändningVill också rekommendera en dokumentär från Svt om flyktingkrisen som sändes för ett tag sedan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar