torsdag 23 juli 2015

Torka bär

Blåbären som jag torkade var mitt första projekt som hamnat i torkugnen på jobbet. Att jobba på raw-food café kommer med flera privilegier.
Att dessa vackra skogsbär nu förvandlats till små små torra hårda bollar som smakade just ingenting var svårt att ta till mig.

Mitt andra torkningsprojekt var körsbär som jag knyckt ifrån grannens trädgård.
Innan de hamnade i ugnen måste kärnorna plockas bort. Att rensa dessa bär är för det första oerhört tidskrävande och för det andra gjorde det mina fingrar lila de nästkommande tre dagarna. Kan inget annat än att konstatera att nästa gång jag rensar körsbär måste jag införese mig med någon form av olivurkärnare och plasthandskar.

När körsbären sedan kom ut ur den 42-gradiga ugnen sjöng jag av glädje, detta mina vänner är sanna müslibär! Lite som russin fast sötsyrliga, sega, ekologiska, gratis och närodlade, jag kan inte bli annat än på riktigt bra humör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar